rackablog

think outside the box

Csendes hétfő déli elmélkedés

Hétvégén inkább csak csendesen pihengettünk és fajtánk évszázados szokásaihoz híven este-éjjel-hajnalban legelésztünk. 

Mindenkit megnyugtatunk, a hétvégi eső nem ártott nekünk, a gyapjúnk olyan speciális szerkezetű, hogy nem ereszti át a vizet a bőrünkig. De ezt csak zárójelben, mert úgy tűnik ismét napsütéses időszakunk következik. 

Nem meséltük még el, miért is lettünk közbeszéd tárgya. 

Született egy ötlet - miszerint mi is lelegelhetnénk azt a területet, amin mondjuk fűkaszával nehéz és ár/érték arányban költséges lenne dolgozni. Embereknek. Fejes Péter önkormányzati képviselő dobta be a köztudatba a tavalyi önkormányzati választás kampányában az ötletet. Nem egyedi eset, számos nyugati nagyváros (pl. Bécs, Amszterdam, Rotterdam, Lyon, több svájci település) is él ezzel a lehetőséggel, vannak ahol tehenekkel, birkákkal vagy kecskékkel legeltetnek.

Ez a rendkívül környezetkímélő, természetközeli és barátságos megoldás sokak számára elfogadhatatlan. Nem értjük a miérteket. Véleményünk szerint félre kellene tenni a dobozbazárt gondolkodásmódot, és függetleníteni a véleményt a párt és/vagy politikai érdekektől. 

Különösen vicces, hogy amikor fajtársaink ugyanezt a tevékenységet Szélkutason Székkutason hajtották végre, ott dicséretet kaptak. 

Különösen fáj, hogy az egyik vásárhelyi hírportál vicces mémeket emleget, közben meg minden humort nélkülöző képeket kell néznünk. 

Szomorúak azért nem vagyunk, mert eljutott hozzánk az a hír, hogy az egyik kocsmában nem diverz gyepről beszélgettek, hanem deviza gyepről. (Szerintünk ez vicces!)

 

116222749_329128154930232_6394910744894719515_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://racka.blog.hu/api/trackback/id/tr6616079692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rackablog

Juhok vagyunk, de próbálunk átnézni a kerítésen. Magunkról mesélünk, miközben roppant jól szórakozunk azon, hogy politikai tényezők lettünk az ország legnagyobb területű mezővárosában.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása